Klubbens trivselregler

Trivselregler på våra träningsplaner

Alla hundar, mattar och hussar är välkomna till klubben! Det finns en del saker vi måste tänka på för att alla skall trivas.
Vi har privilegiet att ha två av tre planer inhängnade, vilket vi är en av de få klubbarna som har. Trots detta är det inte fritt fram att släppa sin hund vind för våg.

  • Tävling, kurs/utbildning, tränande ekipage/grupper (agility, lydnad, rallylydnad m.m.) har förtur på planen de behöver använda.

Innan du släpper din hund på planen

  • Prata med de andra planerna så de vet om att du släpper din hund på planen bredvid, så alla har koll på sin/sina hundar.
  • Planerna är inga rasthagar, hunden/hundarna ska vara rastade innan ni beträder planen. Låt inte hunden/hundarna kissa på hinder och annat.
  • Lämna aldrig hunden/hundarna utan uppsyn i hagen, det betyder att du helst ska vara med i hagen hela tiden. Annars bind upp hunden vid staketet med gott avstånd från andra hundar.
  • Låt inte hunden/hundarna springa och skälla vid staketet.

Uppträd och handla med omdöme, förnuft och respekt. Vi är en klubb för alla och vi hjälps åt och tar hand om varandra.

Det är upp till dig som ägare att ha koll på vilka hundar som fungerar tillsammans och inte.

Vill du träna på klubben fast att du inte är medlem?
Praxis är att man alltid kontaktar någon på klubben och frågar i förväg om man få lov att träna. Det är okej om det rör sig om ett begränsat antal gånger och så länge din träning inte påverkar klubbens egen kurs-, tävlings- och träningsverksamhet. 
Sker träningen mer frekvent är det lämpligt att lösa ett medlemskap, se bli medlem.

Håll din hund borta från klubbområdet om den har kennelhosta, noskvalster eller andra smittsamma åkommor och respektera karenstiden på respektive åkomma!

Hundar skall normalt vara kopplade utom vid träning, tävling eller kurser.

Alla hundar skall vara ID märkta och vaccinerade.

Ställ i ordning de hinder och redskap du har använt.
I förrådet bredvid/bakom klubbstugan finns det apporter, koner etc att låna för träning. Lägg tillbaka allt som det var innan när du är klar.

Agilityhindren får endast användas av den som gått någon form av agilitykurs och hunden skall vara minst 12 månader. Använd inga hinder du inte fått genomgång på - framförallt gäller detta A-hindret, balansen och gungan - så att ingen hund skadar sig eller bli rädd. Hindren är ingen lekplats utan till för hundträning. Kasta inte godis itunnlar etc. Använd godisfat. Godis på marken och på hinder stör träningen för de andra träningsekipagen.

Rastning av hund sker lämpligtvis på vår rastslinga (ca 500 m) bakom klubbstugan och alla som går där och på övrig mark plockar givetvis upp efter sina hundar och kastar i uppsatt sopptunna. 

Lämna aldrig en hund i en bil utan tillräcklig ventilation på sommaren och ej heller om det är för kallt på vintern!

I klubbstugan

- Rökning ej tillåten, askfat finns vid kortsidan av klubbhuset
- Kopplad hund är välkommen in
- Plocka undan och vid behov städa efter dig
- Vill man köpa kaffe, te, dricka, kakor eller choklad gäller självservering för det mesta, glöm inte betala enligt prislistan! Är serveringen bemannad handlar vi självklart över disk. 

Nyckel
Har du nyckel,se till att husen är låsta innan du lämnar klubben.

Parkering 
Är ej tillåten på gräsmattan vid klubben och inte heller vid slottet!
Använd klubbens parkering i första hand, annars utmed vägen som fortsätter förbi klubben eller parkeringen vid slottet.

Har du frågor/funderingar kontakta ordförande, ordf@vingakershundklubb.se 

Alla hundar och ägare har lika värde och det är vi medlemmar som tillsammans gör klubben till vad den är.

Vi syns på klubben!